Valmennuslinjan tavoite

Valmennuslinjalla on kaksi päätavoitetta: ensinnäkin sen tarkoitus on helpottaa KeiKassa valmennustyötä tekevien toimintaa, ja toiseksi antaa jokaiselle pelaajalle edellytykset kehittyä kohti omaa huippuaan, oli kyse sitten harraste- tai kilpatasosta. Valmennuslinja luo raamit sekä valmentajan toiminnalle että pelaajakehitykselle, ja ottaa harjoittelussa huomioon eri ikäluokkien herkkyyskaudet.

Lisäksi valmennuslinjalla haetaan
1) koko seuratoiminnan yhtenäisyyttä: Seurassa noudatettavien toimintatapojen, harjoittelun ja pelaamisen yhtenäistäminen ja kehittäminen.
2) jatkuvuutta: Yhtenäinen valmennuslinja mahdollistaa toiminnan jatkuvuuden ja johdonmukaisen tekemisen.
3) valmennuksen johdonmukaisuutta: Kun valmentajat noudattavat seuran valmennuslinjaa, on ikäkausijoukkueesta toiseen siirtyminen joustavampaa: harjoittelun ja pelaamisen periaatteet eivät muutu vaikka valmentaja vaihtuisikin.
4) sekä seuran valmennustoiminnan läpinäkyvyyttä: Seuran valmennuslinja antaa myös seuran toiminnasta kiinnostuneelle ulkopuoliselle kuvan siitä, miten valmennus on seuran sisällä järjestetty.