Pelaajakehitys

KeiKan pelaajakehityksen tavoitteena on itseohjautuva pelaaja.


Itseohjautuva pelaaja pystyy tekemään omia ratkaisuja, on rohkea eikä pelkää epäonnistumisia. Niin harjoituksissa kuin peleissäkin pyritään siihen, että pelaajat uskaltavat haastaa ja nähdä vaikeissakin tilanteissa mahdollisuuksia. Valmentajan tehtävänä ei ole playstation-pelata joukkueen pelaajia sivurajalta, vaan antaa tilaa pelaajille ja pelaajien omalle harkinnalle ja luovuudelle.


Siksi valmennuksessa pyritään mieluummin opettamaan periaatteita, ei niinkään kaavoja tai valmiita malleja. Itseohjautuva pelaaja pystyy pelitilanteessa tekemään havaintoja, hän pystyy tekemään havaintoon perustuvan ratkaisun ja lopuksi tekemään tarvittavan suorituksen – oli kyse sitten syötöstä, 1v1 -haastamisesta, maalinteosta tai prässin ajoittamisesta.


Itseohjautuvalla pelaajalla tarkoitetaan myös sitä, että pelaaja ottaa ylipäätään vastuuta omasta tekemisestään, oli kyse sitten puhtaasti pelaamisen ilosta, kuntoilun vuoksi futista harrastavasta lapsesta tai nuoresta tai sitten korkeallekin kilpatasolle pyrkivästä pelaajan alusta. Valmentajan tehtävä on olla apuna ja avata mahdollisuuksia, mutta ei tehdä asioita pelaajan puolesta.