Pelaajakehitys

KeiKan pelaajakehityksen tavoitteena on itseohjautuva pelaaja.


Itseohjautuva pelaaja pystyy tekemään omia ratkaisuja, on rohkea ja uskaltaa sekä onnistua että oppia. Niin harjoituksissa kuin peleissäkin pyritään siihen, että pelaajat uskaltavat yrittää ja nähdä vaikeissakin tilanteissa mahdollisuuksia. Valmentajan tehtävänä ei ole antaa pelaajalle ratkaisuja vaan luoda ympäristö, jossa pelaajalla on mahdollisuus tehdä hyviä valintoja ja olla luova.


KeiKan valmennuksessa pyritään opettamaan pelin periaatteita, ei niinkään kaavoja tai valmiita malleja. Itseohjautuva pelaaja pystyy pelitilanteessa tekemään havaintoja, hän pystyy tekemään havaintoon perustuvan ratkaisun ja lopuksi tekemään tarvittavan suorituksen.


Itseohjautuvalla pelaajalla tarkoitetaan myös sitä, että pelaaja ottaa ylipäätään vastuuta omasta tekemisestään, oli kyse sitten puhtaasti pelaamisen ilosta, kuntoilun vuoksi futista harrastavasta lapsesta tai nuoresta tai sitten korkeallekin kilpatasolle pyrkivästä pelaajan alusta. Valmentajan tehtävä on olla apuna ja avata mahdollisuuksia, mutta ei tehdä asioita pelaajan puolesta.