Valmennusfilosofia

KeiKan valmennusfilosofia voidaan kiteyttää lauseeseen "Pelaaja pelin keskellä."

Tällä tarkoitetaan kolmea keskeistä valmennuksen periaatteetta:

1) Pelaaja on aina keskiössä. Tavoitteena on, että jokaisella pelaajalla on hauskaa ja jokainen pelaaja viihtyy niin joukkueessa kuin seurassa. Tämän lisäksi jokaiselle pelaajalle tulee antaa mahdollisuus kehittyä omalle huipulleen, juuri niin pitkälle kuin itse haluaa. Valmentajien on muistettava, että jokainen pelaaja on yksilö; valmentajan on tunnettava joukkueensa pelaajat.

2) Pelaaja on osa joukkuetta. Kukaan ei ole yksin, vaan osa joukkuetta, osa seuraa ja viime kädessä osa maailmanlaajuista jalkapalloperhettä. Pelaajat kehittyvät, joukkueet voittavat tai häviävät.

3) Tiedä miten pelataan: Pelaajan on ymmärrettävä peliä ja ymmärrettävä, että hänen ratkaisunsa ovat osa laajempaa kokonaisuutta. Tekninen taituruus on sinänsä hienoa ja toivottavaa, mutta tekniikan on myös palveltava peliä.